pengalaman cabut gigi masa pregnant

hello mommies . ada ka momy2 yg pernah cabut gigi masa mengandung , sy sekarang dah nak masuk trimester ke-3 tapi tak tahan sangat sbb gigi sakit sangat ? doctor cabut juga ka atau tidak ? apa risiko cabut gigi masa mengandung ikut pengalaman momy semua ? #mohondjawabyaa

5 Balas

sy pulak ada gigi bongsu dah setahun tak naik habis, bila Pregnant ni dia mula naik pulak smpai gusi bengkak gigi tu tolak.. doc ckp kena tngu 6 bulan lepas besalin bru boleh operation buang skrg bru 32week 🤕

5y ago

ouh sy dh tnya doc.. boleh makan.. sbb sy dh 33week skrg kadang demam atau migraine doc ckp panadol n paracetamol je boleh mkn utk ibu hamil.. 😁 awak boleh confirmkan balik ngan doc mana tau gigi awak boleh okay sikit 😁