pengalaman cabut gigi masa pregnant

hello mommies . ada ka momy2 yg pernah cabut gigi masa mengandung , sy sekarang dah nak masuk trimester ke-3 tapi tak tahan sangat sbb gigi sakit sangat ? doctor cabut juga ka atau tidak ? apa risiko cabut gigi masa mengandung ikut pengalaman momy semua ? #mohondjawabyaa

5 Balas

Sy ada jumpe dktr gg mggu lps,dktr ckp klu nak cabut gg better sblm kandungan masuk 7 bln.Dia ckp xde effect kat bby cuma takut ibu yg X selesa time nk baring kat kerusi Tu sbb perut dh besar. So,dia advise klu nk cabut gg sblm 7 bln preggy. Tapi kalu setakat nak cuci or buat tampalan ok je.

3y ago

Kalau tak tahan sgt rasa mcm kne cabut juga mcm mana