6 month baby fever

Hi mommies, my 6 months baby having a fever for 3 days. how long it usually takes to recover from fever? he'll vomit after taking paracetamol syrup because of the taste.

9 Balas

Always check perubahan fizikal pd baby.. Contohnya macam nak tumbuh gigi ke, bengkak mumps ke, allergik pun boleh buat anak demam mula2, and the list goes on.. Lepas tu kalau demam lebih 3hari kalau boleh gi klinik.. Takut ada jangkitan ke apa2.. Sebab kdg2 budak tak perlu makan ubat, kita jelum dia then dia kebah sendiri.. Tp kalau tak baik2 tu better cek

Better don't give any med to baby under 1y..they are still building immune. Just pat damp cloth on body n put less clothes. Bath 2-3 times a day to lower temp. Med will only tone down the fever for few hours only.

5y ago

Agree with this.

Myb u can try to change paracetamol syr to another brand.. Better u taste it bfore u gv to ur baby.. I always prefer paracetamol syr from axcel comp.. No bitter taste.. 😊😊

Did the doctor prescribed the paracetamol? Kerapkan bf dan demah dengan tuala basah supaya suhu badan tak tinggi. Biasanya kalau 3 hari tak kebah demam kena bawa jumpa doktor.

5y ago

Alhamdulillah. Pakai lemon? Petua baru tu, teruma kasih kerana share 😊

my baby too . makan je ubat , melambak susu keluar 😭😭😭

jangan pakaikan baju bila dekat rumah but dont use aircond

mine pun Sama, I bagi ubat masuk bontot, it's penadol too

same to my baby after 5 days fever baru ok.

5y ago

oh mungkin kot anak sya 7m blum tmbuh gigi lg tengok2 naik biji2 mcm ruam rupanya campak

On aircond at 26 degree.