Perut kerap mengeras & baby kurang movement.

Hi Mommies, saya keliru sebab sekarang ni baby saya 26minggu dan sejak minggu lepas saya ada rasa contraction & kdg2 seharian perut rasa mengeras. Tapi saya tak pergi jumpa doc dan harini baby mcm tak gerak (atau saya mmg tak perasan). Sebab kebiasaanya akan rasa dia bergerak & agak kuat.

2 Balas

Saya kelmarin jadi macam tu. Baby kurang gerak. Sebab saya minum air kosong je. Dan saya aktif buat kerja. Lepas minum air coklat terus dia aktif balik macam biasa. Lepas tu saya rehatkan diri. Alhamdulillah okey. Saya 27weeks

2w ago

sama dgn saya, bila kerja dkt ofis byk bgerak & duduk hadap komputer dan slalu mnum air putih shj. baby mmg x kuat gerak tp bila balik ruma minum air manis dan rehat baring baby aktif bgerak 🤭

cube mnum ais n mkn coklat.sis kurang mnum air o bnyk bergerak ke

3w ago

mgkin sbb bnyk bergerak perut jd mengeras..die kadang2 sbb pergerakkan kite terlalu bnyk dgn kekurangan cecair or lapar