Rasa ngilu di bahagian kemaluan Dan tulang pelvis

Hi momies, sy dah 37w5d..berapa hari ni ade rase ngilu2 & sakit di bahagian tulang pelvis, adakah ni salah satu tanda nak dekat bersalin?

3 Balas

kalau ikut pengalaman pregnancy sy sebelum ni, ank no 1 n ank no 2, memang tu tanda2 dah nk dekat bersalin. biasa dalam masa 2-3 minggu sy dah siap sedialah apa2 yg patut. n alert sentiasa kalau ada turun tanda lendir n darah/contraction/pecah ketuban.

iya mummy , sebab anak dah menurun ke laluan bawah. Sebab tu sakit di bahagian pelvis & ari ari

tak