Bayi kerap berak

Hi momies. Saya bf dan campur dengan fm sebab masa mula haritu susu tak berapa banyak since saya first time mommy. Anak baru 23hari, dan anak saya kerap berak dalam 8-10kali sehari. Normal ke ye? Najis warna mustard dan cair. Tiap kali terkentut mesti ada sikit cairan najis keluar. Risau nya saya, tolong bantu saya. 😔

2 Balas

Sy pun sama, mixed feeding mcm puan. Normal berak kuning mustard atau hijau kekuningan. Minum formula akan buat berak banyak, minimum 7 kali tukar pampers tu normal sgt. Kalau puan perasan, bila baby lagi byk minum bf, baby akan kerap kencing, berak kurang. Lebih minum fm, baby akan kerap berak dan kencing. Asalkan anak puan naik berat badan, kira on track lah tu

normal je mommies.. NB mmg kuat berak.