Bayi dah nak masuk 7bulan tapi belum dapat angkat kepala dgn kuat

Hi momies, normal ke baby sy dah nak 7bulan belum dapat angkat kepala btl2 meniarap boleh tapi kdg2 je..kalau sy tiarapkan lama2 takut pulak dia sesak nafas...ke memang perkembangan dia lambat sbb ank 2nd dlu pun 7bulan baru boleh angkat kepala 8bulan baru boleh meniarap.. mcm mana ya ? #bantusharing #advicepls #pleasehelp #ingintahu #susahhati

2 Balas

setiap perkembangan anak tak sama dan boleh jadi lewat sedikit. cumanya bila buat tummy time memang kena biar lama supaya dia belajar. kalau kita selalu angkat, camne dia nak praktis angkat kepala. baby pun kena praktis selalu untuk mahir sesuatu perkara

bnykkn tummy time ... dari situ bby belajar tuk kuatkn otot2 dye ... lama2 nanti okey je tu .