Newborn 11 hari kerap kentut Dan buang air besar kuning.

Hi momies normal ke baby saya kerap kentut n berak kuning. Saya berikan susu formula lactogen. Susu badan x banyak jd saya bg sikit je.

2 Balas

awak susu badan diawal kelahiran baby kita mmg tak banyak. tapi sangat mencukupi utk size perut baby 11hari. nak susu badan sentiasa ada. awak kena kerap offer dekat baby. if awak tak offer dekat baby lama2 otak awak tak terima signal utk produce susu badan ikot demand baby awak. susu mmg akan makin berkurangan. fahamkan konsep demand & supply dlm penyusuan susu ibu. mindset awak yg set susu badan awak kurang. dn awak sendiri tak yakin susu tu cukup utk baby. dan normal diawal kelahiran baby, baby kerap membuang. bila meningkat usia baby ianya akan berkurangan

sme... bby sye pn mix susu bdn + lactogen..