Tips menyusu badan.

Momies nk tanya..air susu bdan sya agak banyak dan deras..anak tidak suka..dia asik lepas ii aje..bila lepas mmg habis lah muka,baju dia..sekali nyusu, kain tu basah lencun.so perlu ready byk kain..than dia akan mngis...macam mna ye nak atasi susu badan yg terlampau deras n byk ni??. Ada cara x??..jeles juga tgok org lain nyusu anak mcm relex aje..lagi ii di tmpt awam..saya pula nyusu x bolh tenang..😭

6 Balas

mungkin anak tak sempat telan lagi susu still kluar saja, itu yang menyebabkan dia tanggal kan puting.. kalau bolehh, masa kluar air susu tu kuat, tutup puting susu, guna tapak tanga, gosok menggunakan tapak tangan di bahagian payudara bagi air susu berhenti dan bagi payudara awak tak mengeras, itu yang menyebabkan susu awak keluar dan terkena muka beby..

10mo ago

ouhh mcm tu .baru saya faham..baru saya tahu ada cara boleh redekan mngeras tu rupanya.. thanks mommy😊

Sama laa keluaq sebelah jaa takpa ni sekali keluaq dua dua belah kiri kanan keluaq kita takdak tips dah katup pakai tangan jaa 🤣

10mo ago

pkai milk collector jenis shell tu.. tp sy tny kwn pon dia ttup pkai tgn n sy try buat jd 😂

sy pon jd mcm ni.. last2 sy xbg pon, bg botol je 😂 tp sy tgk kt tiktok, sis bole buat teknik scissor hold utk slow kan flow

10mo ago

itulah..nk kene try ni..

Sis pam lah. Simpan dalam freezer. Bila nak susu bg dia botol. Tp dia nak ke botol tu nnt pulak ya😂😂

10mo ago

itulah..dia dh x mau botol..itu yg susah kalau keluar bjalan..time tu dia nk,time tu juga kene kasi..lgi nk nyusu di tmpt awam dgn air susu yg deras gini..jadi serabut kita😂

best nye susu bnyk.. sy susu drop .. ank pun tak directfeeding hmm

10mo ago

huhuhu..tu lah..rezki org kata..tpi lebih sngt jdi stress juga 🤣

try marmet keluar susu, simpan dlm freezer. lps marmet feed baby

11mo ago

ouhh..okok baiklah.. terima kasih mommy