Jantung laju (matetnal tachycardia)

Hi momies . Nak tanya saya baru kandungan pertama 23 week. Ada ke yg ada jantung tiba2 laju waktu pregnant ni . Kna makan ubat & monitor oleh doc? #pleasehelp

6 Balas

sy pun tgh pregnant..awl2 pregnant tu nadi mmg laju..smpai doktor buat ecg semua..bila nadi laju, tekanan darah pun naik.. sebab sblum ni x pernah, jdi doktor monitor je dulu, x terus bagi ubat. now, alhamdulillah normal balik. mgkin sbb pmbwakan baby atau perubahan hormon

3y ago

owhh alhamdulillah. harap selamat semuanya

sy pun bru keluar wad.. sbb jantung laju.. doktor minta rehat secukupnya.. lps 7 hri dpt mc.. bru kembali normal.. mgkin terlalu penat agaknya..

3y ago

betul2. mgkin bnyk darah oksigen nk supply ke bby. inshaAllah harap baik2 semuanya

Sama dgn saya jgak doc akan pantau je xde mkn ubt..just kne bykkn rehat je..mybe penat sgt,sbb kite ada bawak baby dlm perut..

3y ago

owhh yeke. alhamdulillah. saya kna amik ubat. harap xda yg memudaratkn. risau juga

biasa la tu..klu Sye jika berlaku,kena byk berehat..jgn bergerak sgt..dan berzikir😃

sya pon jdy jntung laju..doc just monitor jeaa x bgy ubt pon...

biasa tu