Folic Acid

Hi momies, nak tanya alhamdulillah skrg saya pregnant 7 weeks, date utk pegi kk utk bukak buku pink week ke 11/12. So skrg takde consume ape2 vitamin, perlu ke beli sendiri folic acid? #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

kena makan folic acid 3 bulan sebelum mengandung sis, kalau takde consume better beli sendiri je dekat pharmacy or klinik swasta nanti diaorang akan kasi supplement pregnant but Folic Acid memang kena consume sis

YES. Tersangat perlu & penting. “Folid Acid” berfungsi utk tumbuhbesaran baby & untuk mengelakkan kecacatan perkembangan baby. Awak boleh directly beli dkt farmasi / watsons / guardians 😃

Yup. Before hamil pun digalakkan makan folic acid ni.. Ni penting utk pertumbuhan bby.. Beli sendiri dulu sementara buka buku pink

makan je sis folic acid truss