Batuk

Hi momies, macam mana nak buat ya kalau ibu hamil batuk2 sampai nak muntah, tekencing and sakit bahgian perut bila batuk. Siapa ada pengalaman ya and cara mana nak cegah since any ubat tak boleh consume sebarangan ? #14week

1 Balas

1st akak pergi refer doktor untuk rujukan, sebab semua wanita hamil kdg lain2 alahan yg dia kena.. antibody kita Pon xsama.. Ada ibu hamil,Dy alahan untuk 1st trimester sbb pembawakan budak dan boleh consume any vitamin/supliment/folic acid etc yg bersesuaian dan ada yg sebaliknya.. sekiranya batuk akak berlanjutan dan mempunyai kahak dlm jangka masa yg lama pon kena refer doktor takot ada jangkitan kuman pada paru2.. masa kita pregnant, antibodi kita sgt senang diserang apa2 penyakit.. jadi dapatkan nasihat doktor dahulu, selebihnya akak boleh iktiar ubat.. makesure jenis ubat diluar kalau nak beli pon tanya doktor jugak..selamat mencuba

5y ago

Yeka? Okok faham sis.. Terima kasih sis atas keterangan 😊