Ada yg tahu x ini punca dari ape ?

Momies bantu sye , anak sye tiap masa menangis sebab tahan gatal pedih kt tgn dia . Benda ni dh baik hritu pstu dia jenis suka gesek2 tangan kat mana2 tempat . Pastu bila jdi berair dan merebak makin besar luka tu . Ade yg tahu x nak buat mcm mana ? G klinik dia bagi krim tpi ank sye mcm lagi gatal x selesa .. #bantujawab #firstmom #ingintahu

Ada yg tahu x ini punca dari ape ?
10 Balas

Salam sis. baby Saya kena ringworm/kurap juga. saya guna minyak 1001 khasiat jungle girl yang tengah viral skrg. sapu dua hari dah kering dan tak merah. mummy bole cuba. emak saya ada jual 0177384005 (rohani)

3w ago

rm brape tu ? bby sye skrg pakai krim yg doctor bagi tpi krim tu de steriod sikit dan alhamdulillah kering dh . tpi minyak tu bole gak standby if jdi lagi . nti sye wsp

xuba pakai sudocream..sapu tebal skit kalau benda tu teruk..anak sy pun sama..sy pakai sudocream tu..

3w ago

bby x sesuai pkai sudocream tu .

mcm anak sya dulu pun begini sya pakai ubt steroid yg dr kasi sapu sikit2, ok juga cuma dia besar ada bekas

sye dh bwk bby g klinik dan doc bgi ubt yg ad steriod hrap2 baik.. tq yee yg jwbkn

Sye suggest sis pakai snow treatment...serasi untuk semua kulit baby...

Kesian nya baby..nmpk pn dh mcm gatal sgt tu..kne bwk jmpe pakar kulit

Duoderm gel ja awak.. Cuba la.. Dia bg sejuk... Beli kat farmasi...

Pergi klinik apa? Kalau ikut gambar macam ringworm.

ringworm.. mudah merebak dan cpt membesar

3w ago

ringworm tu penyakit kulat..biasa mudah berjangkit dari kucing2..org dewasa or klau antar kt tmpt asuhan ada ank2 y ada penyakit tu mudah merebak.. kebersihan jgk mainkan peranan

better jumpa pakar kulit