Czer kali ke 3

Hi mom..ada tak mom kat sini yg dah 2 kali czer? For 3rd baby ada yg boleh normal ke or kena czer juga? #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Sy sekali je czer. Actually boleh VBAC (Vaginal birth after ceaseran) ni atas penilaian doktor semasa kelahiran sebelum tu. Kat buku pink tu doktor buat catatan VBAC. Itu pun dipantau semasa kehamilan seterusnya. Baru2 ni FB doktor Imelda Balchin ada berkenaan soalan puan ni. Boleh baca dan faham.

1y ago

?

czer jugak doc xkan benarkan normal tkut risiko pada rahim pecah,melainkan kalau bby dh keluar kepala sndiri Tampa kita push .nty akan dpt trikh besalin skli jumpa pakar bius .. 1minggu awal dri trikh due kita... ?