Pantang hari ke 20 boleh ke makan mayonis?

Hi mom. Sy first bersalin czer. Arini ari ke 20berpantang. Sy teringin nak makan hot and roll chicken n cheese tu. Ada mayonis. Makanan segera mcm tu boleh ke sy nak makan? Teringin sgt.

1 Balas

mayonis bukan kategori makanan segera. tak digalakkan makan sebab ada preservative je. komposisi pun dari minyak dan telur. selagi tak makan sampai satu botol tu takpe je. takat dalam sandwich tak bagi effect sangat pun. saya pun czer. makan je letak dressing mcm mcm. Alhamdulillah elok je sampai anak dah setahun stgh ni 😊

6mo ago

alhamdulillah.. trima ksih ya