Petanda nak bersalin siapa tahu ?

Hi mom , saya nak tanya ada tak sapa2 yg jd mcm saya . Saya kandungan dah 33weeks kdg nak pergi mandi saya akn kencing siap . Masa mandi tu terasa geli2 mcm air hangat sedikit keluar saya heran tu air kencing atau air ketumban bocor ke apa? Kdg dah selesai mandi terasa nk keluar sedikit lg saya pegang dia hangat. Nk kata air kencing mcm tak sedangkan dh kencing hahah. Kdg dok baring2 dlm bilik keluar sedikit basah dikitt. Tak banyak pon . Ada tak yg jd mcm saya? Saya risau plak petanda2 bersalin ke apa . Due date saya awal bulan 3 ni skrng baru bulan 1 . Pls sapa tahu #bantusharing

1 Balas

better inform kkia or if ragu2 air ketuban ke apa boleh g checkup kat klinik swasta. biasanya tanda nak bersalin ni akan membuang air besar, keluar lendir berdarah, sakit macam senggugut ( contraction ) . saya pernah juga dulu cemni rasanya. then checkup kat poliklinik kata risau air ketuban leaking. bila check scan ok. diorang kira ketuban tu.