24 minggu 2 hari

Hi mom nak tanye normal ke dh masok 24 minggu perut masih kecil .siapa ade pengalaman anak first mcm saya

8 Balas

Normal sis.....sya 24week jugak....perut nmpk la besar sikit...tpi xtahu knapa sya rasa malu w/pun pkai pkaian besar...prgi checkup pun,sya akan ttup perut dgn beg...suami cakap "baby bump kan xleh tnjuk,so biasa lh tu klau rasa malu perut kedepan"

ramai sangat risau soal perut kecil @ besar bagi saya selagi doktor periksa baby membesar sesuai dngn usia nya xda yg perlu d risaukan kalau mulut org pulak x paya hiraukan manusia skarang mmg judgemental mengalahkan tuhan pun ada kadang 😂

Masa sy anak first perut kecik je sampai bersalin. Keluar baby takdelah kecik pun. Yg penting sihat. Lps dia lahir terus je membesar dgn jaya nye hahaha. Mmg kene sabar sikit dgn mulut2 yg tegur ni, baru permulaan ni. Harap sis kuat.

sy pon sama. ramai tegur ye ke dh 6 bulan. knp x nmpk perut. haiyooo. sy penat pakai baju besar2 tutup ngn tudung. kdg org selak suka2. thu x perut tu aurat. nk kunyah rase

selagi dr ckp bby okey tkdak masalah sis . saya skrng dah 23weeks perut masih tknmpk, seluar jeans pun boleh pkai lgii 😅 rasa ja bby gerak apa semua

selagi baby sihat takda masalah puan better tak nampak sebab kalau saya lagi malas orang tanya hahaha

2y ago

yup , biasa je mulut orang ni semua benda nak dijadikan isu .. perut besar ke kecil ke semua tak kena kat mata depa

saya...org kata xnmpk perut..tp alhamdulillah gi check up baby membesar dgn sihat..dont worry sis!!

2y ago

tu la risau jugakkk kan kalau baby sihat alhamdulillah la

Normal janji baby sihat 🥰