bayi gak mau di bedong

mom bayi saya dari umur 1 minggu gak suka di bedong kira2 bahaya gak ia. soalnya kata orang tua dulu klw bayi itu haru s di bedong biar kakinya lurus. betul gak sih

62 Tanggapan

ga bahaya bun, bedong bukan buat ngelurusin kaki, biar badan bayi anget jangan kenceng2 dibedong jg longgar aja, anak saya dlu jga gamau dibedong

Enggak mom ga bner. Bayi di bedong utk menghangatkan tubuh bkn meluruskan kaki. Dan membedongnya pun jgn ketat2 mengganggu pernapasan bayi.

Gak bahaya kok...bayi2 bule aja g di bedong..maybe baby nya gerah y, dan geraknya dibatasi Klo pke bedong, makanya g mw dibedong...

Anak saya skrg umur 20 hari bun,mau dibedong cuma 1 mngguan itupun gk lama..ngamuk trus dia klo dbedong,in syaa allah gpp lah bun

bedong ga masalah sama kaki kok bun dibedong biar si dede ngerasa hangat aja dibedong terus malah memperlambat pertumbuhan bun

gapapa kok bun baby nya kalo gamau ya gausah dipakein bedong bun hehe kalo baby saya mah sampai 4 bulan masih seneng di bedong

Bayiku umur ny 2 mingguan juga ga suka di bedong kencang2. Kalo di bedong pun cm sebatas dada ke kaki kayak kembenan.

kalo cuaca dingin bedong aja bund, kalo lagi cuaca panas gausah dibedong bund, biar gerak gerak juga bayi nya

Coba tangannya jgn masukin semua ke bedong bun. Sesekali bedong dr perut ke bawah aja, tangan ga usah

1 jam ajah bunda, itu jg untuk mwnghangatkan baby,,hbs wi d lepas gak apa. Kasihan dedek kogn ngolet