bayi gak mau di bedong

mom bayi saya dari umur 1 minggu gak suka di bedong kira2 bahaya gak ia. soalnya kata orang tua dulu klw bayi itu haru s di bedong biar kakinya lurus. betul gak sih

62 Tanggapan

Engga kok Bun, anak2 saya cuma 1 mingguan dibedong, stlh itu g lagi. besar2 lurus juga kok kakinya

Anak saya udh 40 hari Masi dibedong klo sore ABS mandi biar tdr nya pls Krn anak saya kagetan

baby K 1 minggu aja dah d paksa2in, udah itu gak d bedong lg, coz anaknya gak mau, berontak terus

Bedong itu untuk menghangatkan bayi bun tujuan sebenarnya. Anak saya 1 bulan sudah lepas bedong

Sy dr kecil jrg skali dibedong bun. Itu sudah jaman dlu bun skrg bedong hanya utk menghangatkan

Bedong buat bikin kaki lurus itu mitos kok, tujuan bedong itu buat menghangatkan badan si baby

Anak saya gak dibedong bun. Dan emang gak betah dianya. Jdi yaudah.. pake baju sehangatnya aja

Tdk kok mom Bayi ku juga gak pernah di bedong ... Alhamdulillah sampai sekarang sehat2 sja

mitos, g masalah g dibedong. dibedong biar hangat aja. bentuk kaki bukan Krn bedongan

Ya bahaya si enggak .. Cuma kalo bisa bedong aja dulu sampai 1 bulan.. Biar bayinya hangat