Pendarahan Ketika Awal Kehamilan

Mohon bantuan tuan puan, punca dan penyelesaian.

5 Balas

Semasa kandungan sy 7w sy mgalami pendarahan yg agak byk tp dia trun skit2.. Masa tu pukul 4am.. Gelabah gila.. sebabnya sy terlalu penat dan byk berjalan dan berdiri, sy pergi klinik swasta dlu, utk scan, alhamdulillah, masih ada heart beat. Doktor bg ubat kuatkan rahim dan vitamin, msa tu sy x buat buku merah lagi. Petang tu, bledding lagi.. N mcm byk, sy terus ke hospital. Kt hospital lma gak la tunggu.. Scan2 alhamdulillah baby sy masih ok. Syukur sgt2. Lepas pada tu ,sy byk berehat, bjln jugak la.. Siap pergi bcuti lagi. Lepas tu, pendarahan ada jugak tapi skit2.. Dia lebih bewarna coklat2.. Hari2 mesti ada skit.. Hati ni risau jugak.. Tapi tawakal ja.. Minggu ke 10 dh stop dh.. Syukur.. Baru2 ni checkup, doktor scan. Alhamdulillah. Baby sy ok. Itulah pgalaman sy. Doa baik2. Fikir baik2.

Pegi jumpa doc, mgkin klu perlu doc akan bg ubat utk kuatkan rahim utk elakkan berlakunya pendarahan, keguguran dan sebagainya..

Mohon ke hospital scpt mgkin

Mohon ke hospital

Pergi hospital