Pregnancy Test (UPT)

Hi. Mohon bantuan dan pandangan drpd yang lain. Last month sy period 12.11.2020-16.11.2020. Bulan ni sepatutnya period 14.12.2020. Semalam sy try buat UPT guna clearblue and positive. But today sy buat guna cassettes negative. Boleh sesiapa berkongsi pengalaman? This is my first pregnancy🥺 #firstbaby #1stimemom #jangandibully #bantusharing

Pregnancy Test (UPT)
7 Balas

Same mcm sy. Mase awal2 lewat period check pakai cassett negative. Then igt tak pregnant. After 2 weeks lewat period, check pakai strip positif. Ade test kit yg tak dpt detect if hcg still rendah. Boleh try beli test kit lain brand or tunggu lg seminggu utk test balik.

awal lg tu, sy mcm tu jugak lwat period 2hri test negative.. pas tu tggu je lwat period smpai sminggu bru positif, cek guna clear blue kuar pregnant 2-3 , g klinik doc dh sahkan mmg mengandung cuma scan xnmpak lg sbb masih bru

biasanya klau guna clearblue tu mmg tepat result dia. tapi boleh try dulu prgi klinik untuk confirmkan dgn doctor. cuba buat blood test pula.

clearblue mmng tepat .. mungkin masih awal lg n hcg rendah sbb tu cassete xdpt detect lg.. try lg seminggu ye

clearblue mmg tepat.. tp nak confirmkan dgn semua upt tunggu lg seminggu... mungkin hcg masih rendah

sye pulak terbalik .. strip nmpak 2 line samar2 .. clearblue not pregnant 😌

Sy rasa awal lagi kot ... sbb tu yg lagi satu naik satu line atau myb samar2