baby kurang aktif

hi mmy.ada tak yg sma ngan sya.baby kurang aktif.29week 1day hari ini.gerak mmg ada.tapi yang kick tu.jarang sangat.selalu kalau chek scan doc.ckp bby mmg smua ok je.ke bby kuat tidur je.kadang2 je kuat kick.siang la.tapi lmpas dri jm9 tu .bukn main dia gerak.mcm risau je.memang kena rujuk nurse or doc selalu kan.tapi nak juga tanya mmy yg pernh alami.normal ke mcm tu.nak bagi rsa hati ini ok sikit dri jwpan mmy².yg ni anak second.yg pertma.aktif sgt lagipun masa tu kurus juga.skg chubby gitu.mgkin sebb tu ke.pls mmy² bg nyaman sikit hati ini??

1 Balas

Normal, siang hari mmg kurang betul kick, tp still cukup gerakan 10kali tu..bila mpm kita nak tido, dia start brzumba bagai