cuti

Hi mmy semua..nak tanya,bagi yang bekerja kebiasaanya 1st baby tarikh yg sesuai untuk apply cuti bila..1mgu sblm due date atau amik msa due date jer..maaf ayat terabur.. Confius nak apply cuti bsalin... #1st baby

19 Balas

Better amik masa due date je..sebab masa untuk spend time dengan baby selepas lahir lagi penting sis...

Pengalaman sy ank pertama..2 Hari nak bersalin Bru cuti..itu pun sbb BBY asyik mengeras n my boss soh cuti..hihi

Depend pd keadaan bdn sis... Klu sis msih larat bkje dgn xlarat... Nk2 dh nk ujung pregnancy hmpir due...

Sy sebulan awl sbb dah xlrt sgt... Tmbh pulak drive sdri pegi kje, kaki pulak makin bengkak teruk

Letak je tarikh due date...kalau sis rse nk rehat awl seminggu sblm due date boleh apply...

Terpulang klu larat. Sy dah ada tanda bersalin tu bru cuti #kerjaswasta

Sy ambil awl 2 mggu , btol2 ari last keje klua tanda esknya bersalin :)

Dah 38weeks sy cuti. Sebab 1st baby lahir 38weeks.

Seminggu awal pun ok