Miscarriage 11 week 1 day

Hi mmy semua. saya baru lepas keguguran. selama ni saya jadi CCTV je baca kisah kamu semua. hari ni saya nak share pengalama sana keguguran. masa kandungan saya 7 minggu, saya buat scan dan nampak kantung saje. ikut kiraan dr, kantung tu baru 5 minggu. masa kandungan saya 10 minggu 5 hari saya pergi scan lagi, nak check heartbeat baby. tapi tak ada dan kantung masih kosong. dan kat scan tu kata kandungan baru 6 minggu. dr anggap saya dah keguguran. dan kandungan tu tak menjadi janin. kiranya saya hamil kosong. 16/6 saya pendarahan teruk dan terus ke emergency & confirm baby memang tak ada. doakan saya dan suami dapat baby baru yaa. kami dah hampir 2 tahun kahwin. kami nak ada zuriat sendiri 😊 #firstmom #firstbaby

15 Balas

Macam saya sis, kantung bulat elok je, tapi kosong tak nmpak baby, Kena rujuk pakar dah, tapi tak sempat saya jumpa doc pakar walaupun dah amik apptment, saya gugur 12 minggu, kantung keluar sendiri, tapi tergantung di vigina, pendarahan teruk jugak, tapi nasib tak kena cuci. Lepas sebulan nurse hospital call dia kata kena buat prgnancy test, sbb kalau double line kena refer dorg balik, sbb dia kata kantung yang saya bawak ke dorg mmg tak ada sebarang janin, gitu la. Nasib okey semua nya. Yang penting pantang betul2 sis, jaga makan apa semua, lepas 2 minggu boleh berurut dah, Insyallah lepas ni ada rezeki kita ya sis, buat masa ni, rehatkan rahim bagi betul2 kuat. Saya pun first baby jugak hari tu.😊

blighted ovum sy pun lalui benda ni bulan 1 lepas. 18/1/22 kantung keluar sendiri. skrg upt +ve lagi. br 4w 3d. trauma, takut tu masih ada. berharap yg baik² pregnancy kali ni sy pun dh 2thn 4bln kahwin. masih menanti anak sulung ☺️ jangan stress² ya. apa yg sy buat after miscarriage haritu, sy terus elak tgk story/posting psl org pregnant. sy jd cemburu, jd stress. dlm masa yg sama bila tgk org bw baby jln², dlm hati tak henti doa, ya Allah rezekikan kami zuriat yg sihat sempurna seperti mereka juga dgn izin Mu pada waktu yg terbaik

2y ago

samalah kita 4w3d. before this pernah miscarriage. semoga yanng baik2 utk kita , kandungan okay baby ibu sihat smpai lahir dan membesar dgn sihat dan baik....

september 2021 keguguran 13w kandungan x menjadi dan terjatuh terhempas 1 badan selepas sehari keluar dari wad, oktober 2021 kena appendix dan opret 15cm toreh perut sebab ada masalah lain lagi, 3 bulan sakit. selepas 6 bulan kemudian mengandung balik dan skrg 18w, kawin baru 1 tahun lebih.

saya gugur bulan 12 time tu 6weeks kantung je tinggal. saya suami nangis mcm apa sbb dah lama kahwin tkde rezeki. tapi sebulan lepastu Allah hadirkan malaikat kecil kami tahu tahu 4bulan dah. Banyakkan berdoa sis inshaallah Allah sayang ❤️

saya dulu pun pernah gugur awal bulan 1. alhamdulillah ni lekat lagi. tapi kalini banyak bedrest, masak kemas rumah semua tkbuat dah. masa awak ada dr bekalkan ubat kuatkan rahim? dr ada cakap ke kenapa terjadinya kehmilan kosong?

Sy mcm tu juga.. Scan 8 minggu xde kantung.. 10 minggu Keluar darah terus pergi hospital.. Confirm gugur keluar darah ketul mcm isi ikan. Tp folic asid sy xtinggal alhamdulillah lps 3 bulan pregnant semula.

take care mommy. insyaallah ada rezeki lain. jgn sedih². dah ada 1 anak yg tgu mommy dkt syurga. jaga makan. tgu 3-6m utk pregnant balik. bagi rahim sihat betul² dlu.

sama kguguran spatutnye dah 12 minggu tp bila ukur baru 10 minggu. tp rezeki Allah nak beri lepas gugur 3 bulan,skrg hamil 7weeks.. alhamdulillah

2y ago

nurse cakap 3 bulan. bg Rahim sihat dlu katenye

sma trikh kta micarriage sis . sy punya kes pun sma mcm sis dan nii kli kdua suda sy kguguran🥺🥺hrp lpas nii ada rezeki lg🙏🏻🙏🏻

saya 2 kali tjd mcm tu sis.. cek suami & diri sis ya.. slpas gugur.. mudah je lekat semula cuma kena jaga mkn & bsenam ckit..

2y ago

ya sis.. mudahan ada rezeki sis ya.. hati ini msh jg fobia rasanya tp kekal +ve shj ni.. mudahan rezeki saya kali mlekat betul2 n baby sihat.. Amen..