Bayi 4 bulan

Hi mmy semua nak tanya anak saya 4 bulan dia susah nak menyusu kenape ye ? Malam pun takde menangis minta susu . Selalu saya setiap 2 jam bagi susu . Ni dia dah masuk 4 bulan terus berubah 4jam baru nak menyusu . Saya risau nanti kilo dia menurun . #bantujawab #ingintahu

11 Balas

Baby sy mcm tu. Sy feed on demands sejak berat baby ikut graf. Skrg graf pun line putih dh lebih so mlm xpenah nya sy kejut. Baby sy dh semangat pipi layut2 dh huhu paha mcm ayam so sy x kesah dh biar pi dia tdo. Tp klu dia bgn nk susu sy kasi la. Dan sy tetap bgn pam 1x setiap mlm sebab nk taknak susu drop.

3w ago

5 bulan sis. Skrg mcm dah malas dia nk niarap, mebi sbb bdn berat now dh 7.5kg baby girl.

Baru jadi ke? Maybe baby tengah mental leap. Baby bwrubah bulan berubah ubah perangai dia. Baby awak active tak? Ke selalu tido? Berat dia ok? Biasanya baby dah masuk 4m above dia akan rasa nak menyusu bila dia nak. Supply and demand. Malam kadang2 baby 4m above nak menyusu dah berkurang kekerapan bangun

4w ago

nurse kata ok je takde masalah . Baby active dah selalu tido . Saya pun fikir macam tu gak mungkin berubah bulan Kut dia macam tu . Tapi saya nak keyakinan lagi . Skrang malam pun dia takde bangun nak menyusu .

Berat berapa? Anak saya dari 3m paed dah suruh susukan setiap 3 jam je time siang & bila malam susukan bila dia bangun. Jgn kejut. Berat baby naik cantik. Paed kata baby kena cukup tidur juga baru berat dia menaik

4w ago

susukan anak mata dia pejam ok je kalau bagi saya . asal dia menyusu

same baby sye pon mcm tu sye bgi tiap 2jam 3oz tapi skrg dye main2 minum susu kdg 2oz kdg 1oz klu mlm ok hbis 3oz tu pon kdg trlepas mse 3jam skli jdi nya sebb ibu trlajak tido

ank sy skrg 8bln, dmm, mmg kurang menyusu. pampers pun kurang basah. mkn pun tolak, nk berdukung aje. risau sgt.

4w ago

ada pergi, dapat ubat bontot dan syrap paracetamol.

Baby sy pun bru masuk 4 bulan dia kurg mnyusu., dan byk muntah susu.. berat pun x berapa byk naik

4w ago

baby saya takde muntah . Tapi kurang menyusu tu je masalah

Selang 4 jam tu waktu malam sahaja ke siang? Kalau malam sahaja normal je tu sis.

anak sy macamtu jugak. badan skrg ringan. Alhamdulillah skrg 5 bulan dh merangkak

ye sma n anak sy. nnti lpas tu dia blik ke normal blik. nnti isap susu bnyak blik

4w ago

ouhh dia normal balik tu umur 5 bulan ke sis?

Tengah mental leap kot tu.