36 weeks tpi kaki blum bengkak

mmg normal ke dh 36 weeks tpi kaki blum bengkak? klau tnda2 lain mcm prut mngeras, baby tekan kat ari2 tu mmg ada. cuma kaki je blum bengkak. drah atau air ketuban pecah x de jgak.

25 Balas

Sy start bengkak kaki masa 35w sakit sgt bila berjalan. Org tua2 kata kalau bengkak kaki maknanya dah hampir hari bersalin. Sy kurang percaya sbb sy aktif sgt masa tu berjalan kesana kesini, mungkin sbb tu bengkak kaki. Then sy leaking ketuban masa 36w5d terus beranak. Kalau sis tak bengkak kaki alhamdulillah. Kdg2 bengkak kaki ni ada risiko jugak.

sepanjang mengandung tak bengkak kaki alhamdulillah sebab nurse ada cakap kalau tak bengkak kaki tu elok, tak ada apa2 risiko.. saya ingat memang kalau mengandung kena bengkak kaki, rupanya bukan.. tapi ada orang kadang kalau banyak jalan pun boleh bengkak kaki

1y ago

btul. saya klau jalan sakan, byk diri. kaki mmg akan bengkak, tapak kaki saya jenis kecik & perut lak membeso. mendapat la kaki tapak sembab2 gitu ❤

bestnya x bengkak kaki, sy ni tau2 je mengandung terus kaki bengkak, bila tdr mlm letak bantal bawah kaki esoknya bengkak tu hilang tp akan bengkak semula, tp ni bula masuk 8 bulan bengkak tu susah nak susut, susut sikit je tp still bengkak

sye kaki tak bengkak tp timbul kudis kt pergelangan kaki tu..sakit..2 bulan tak dapat berdiri lama pijak lantai..mandi kena duduk..duduk bersila kt atas lantai pun x boleh...siksa jgk la..kena duduk atas katil selunjur je...

syukur la .tak semestinya bengkak kaki.sy anak pertama x pernah bengkak kaki.skrg mengandung anak kedua,tunggu hari nak bersalin lg tak pernah bengkak kaki.due 24 nov ni

sebenarnya kaki bengkak ni ikut pembawaan baby. msa prgnant ank pertama.usia kndungan 6 bln kaki sy dah bengkak. skrng prgnant ke 2. usia kandungan 8 bln masih xbengkak.

sy masa pregnant mmg x bengkak kaki...sy bengkak tgn hahaha... kalau kki bengkak sgt pun nti kena bising .. bttr x bengkak

alhamdulillah 30 weeks kaki saya pun tak bengkak cuma peha saya je sentiasa sakit dgn kerap dan krem. 1st baby.

saya pon tak bengkak kaki sis..ada sesetengah orang je yg bengkak kaki..nurse ckp bagus la kaki tak bengkak..

Kaki tak bengkak elok sis. Haritu dr puji sebab kaki saya tak bengkak heheh . Esok dah masuk 37 weeks