saya ingin tahu...

minum susu ape yg elokk untuk awal kehamilan...saya baru pertama kali pregnant... #ingintahu #firstbaby #bantusharing

4 Balas

Bergantung kpd selera & penerima tekak awak juga. Sebaiknya elakkan susu yg tinggi dengan kandungan gula, takut nanti terlekat “diabetes” during pregnancy 😬 Saya cadangkan awak minum susu kambing. Sbb saya pernah ambil sample pregnancy milk dr famous brand yg ada jual kt pasaran macam (Anmum / Enfamama / Similac). Boleh cakap semuanya manis2 belaka even utk perisa original @ vanilla.

3y ago

sebelum ni minum anmum naik berat 3kg baby terlajak size . bagitahu doktor dia pun tak galakkan minum anmum . lagi satu gula tinggi .

sebelum ni minum anmum kemudian tukar ke similac. tp setiap kali minum terasa nak muntah aje. kwn kwn pesan minum susu fresh milk HL pun dah cukup memadai 😁

susu HL ..dr first tri smpai dh dkt bersalin susu tu jer minum . wlaupum bmi lbih bnyk Alhamdulillah kncing manis tk sangkut .

apa ² yg ngam tekak. mcm sy suka yg berperisa