airgulaaaa

minum airgula akan ambil masa 2jam kan lepastu ambil darah. dlm msa 2jam tu kan klu kita tmuntah lagi 20minit je lagi nk ambil darah. kita kna repeat minum airgula lagi ke? ke takpe? sbb sy ade alahan #seriusnanya #pleasehelp

6 Balas

kalau repeat nanti beli air gula perisa oren kat farmasi .. insyallah xmuntah .. lepas minum air gula minum air masak bagi bilas lidah yg manis tu .. tanya ngan misi klo nk beli kt farmasi minum di kk boleh .. nanti misi cakap brapa liter dia nk .. semoga awk dipermudahkan urusan ..

kalau macam saya.. lepas mnum air gula, kena amik darah.. kalau xmuntah, xpayah repeat air gula. then, dorang akan amik darah balik. makna kata 2x amik darah😊 lepas tu.. if darah kita ada tersangkut kencing manis, dorang akan call. kalau kesihatan ok, dorang xkan call😊

kalau muntah memang kena repeat. Terpaksa la. Saya masa alahan haritu terkeluar jugak sikit dalam mulut, saya telan je balik. Elok lepas ambil darah 2nd time, terus saya muntahkan semuanya. Kalau macam tu nurse kata tak apa.

ha ah sis.. lepas 2 jam amik drh pertama & minum air gula kena p amik drh plk.. kalau blh jgn muntah.. once dh muntah kene bgtau misi utk book tarikh lain.. jujur aje.. sbbnye risiko kat diri sendiri & baby..

Tak boleh awakk. Kalau muntah bila bila pun dalam masa 2 jam memang kena inform dan repeat balik. Kalau tak bacaan tak accurate

memang smua org kena minum air gula ke

2y ago

saya dalam kategori yg ketiga . umur saya 24