Bayi selsema & batuk.

Mintak share petua atau cara untuk menghilangkan selsema & batuk bayi bawah 2bulan, Risau saya. Jasa baik mummy2 semua amatlah saya hargai.

2 Balas

Potong bawang besar & bawang putih nipis2... Letak dalam mangkuk. Letak dalam bilik. Dipenjuru katil/penjuru bilik... Buat setiap malam sebelum tidur... Biar bawang tuuu... Esok pagi bawang tu kering ambik buang, tukar baru... Insya Allah....

4y ago

Okay terima kasih. Nanti saya cuba 👍

Try buat minyak bawang. Bakar bawang putih dgn kulit2 sekali. lepas tu lenyekkan bawang putih tu campur dengan minyak masak @ olive oil. Sapu di ubun2 anak, dada, belakang, betis dan tapak kaki baby.

4y ago

Sama2 sis