Pregnant 39week 1day

Minggu kehamilan saya dah 39minggu 1 hari . belum lagi ada tanda bersalin . cuma ada rasa sakit ja bahagian kaki betis,paha. Dan juga ada rasa ngilu sikit bila dia gerak . lpas tak juga sakit. Due 9/7 ni . minggu dpn dah . hari jumaat . tau pun dia kluar ikut due dia lah tu . tapi hati ni tak sabar nak tngok bby nak nak lahir cepat. #firstbaby

10 Balas

Saya due 10/7 ni. Time 36w dah ada bukaan 1cm. Then time 37w bukaan 2cm. Lepas pada tu dah tak check sebab takde rasa sakit pun. Ingatkan bila dah ada bukaan ni boleh la bersalin awal tapi nak dekat due pun baby tak nak keluar lagi 😅. Hampir sebulan dah dari start ada bukaan. Macam2 senaman buat tapi ntah la. Huhu. Ada orang kata 1st baby cepat & ada yang lambat. Doakan semoga saya tak kena induce

Saya pun sama..first baby dah masuk 39minggu 2 hari ..edd 10/7..last check up doc galakkan induce..so saya memilih untuk induce..risau keadaan baby..tanda2 bersalin sakit sikit2 dekat perut..semoga di permudahkan urusan kita semua 😘

Saya harini genap 39week. Due 12/7 apa yg sis rasa sama dgn saya rasa sekarang. Tiada tanda and sakit contraction lagi. Hati ni berdebar nak jumpa baby 🤣😂. Semoga dipermudahkan urusan kita ☺️☺️

3y ago

Aamin insya allah☺️☺️. Tadi doc seluk check bukaan still closed. Doc bgi tarikh serah diri tambah sminggu lagi dari due kalau still tak bersalin terpaksa la induce/force birth. Ramai ckp sakit tapi as ibu ni redho ja jnji anak sihat selamat semuanya 😌.

saya due hari khamis ni 8/7 tapi takda tanda bersalin lagi . doc bagi lebih due sampai 14/7 kalau tak bersalin juga kene induce 😢 tapi bawah perut saya dengan kelengkang dah sakit sangat sangat

sy due date 12/7 tp tuu lahh. mcm sis jugak. sakit main main jee. takk sabar nak tggu baby lahir. semoga semuanya dipermudahkan utk kita semua 🥰

Saya dh 36w tapi Saya dh buka 1cm Saya masuk wad tapi doktor sruh sya blik dlu sbb tk buka!! Lgi tapi masih lgi 1cm

saya besok sis due . 40w tapi belom ada tanda apa2 lagi . cuma sakit n mngeras pun sekejap2 aje

Banyakkan berjalan puan, insha Allah moga dipermudahkan.

wahhh,,, semoga dipermudahkan ya!!

semoga dipermudahkan persalinan sis 😊