Firstbaby

Minggu keberapa sesuai untuk scan? Sy skrg ikut kan 5w suda.. Nak scan tapi takut x nampak..#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

boleh je nk scan mase 5 week.. sy scan mase 5 week nmpk kantung.. at least kalau nmpk kantung doc blh check terus kedudukan kantung dlm rahim atau x.. atas nasib la.. tp nk selamat 7 week la.. sbb atas org kan..

2y ago

ha ah... sy 5 week tu sbb nk confirm je.. alang2 doc check nmpk kantung.. pastu tgk dlm rahim lega dh.. pastu 7 week plk p.. check dah ada janin.. syukur sgt masa tu.. 10 week baru buka buku pink.. nmpk tendang2 & heartbeat dh.. Alhamdulillah.. skrg dh 22 week rasa dh baby gerak2..

Bila first day last period? Sy 12.12, haritu pergi scan baru nak masuk 5 minggu, nampak dot je baru, kantung kecik sesangat lagi. Doc suruh datang lagi 2 minggu. 29/1 ni baru pergi scan lg sekali

8weeks. Jantung dah ada, kantung dh holeh nmpk, janin pn dh boleh nmpk. Jimat duit sekali scan boleh nmpk tiga2 ni. Unless ada bleeding, boleh la terus scan utk kantung dlm rahim ke luar rahim

Sis nk scan awal pun boleh skrg.. utk tgok kedudukan kantung btul x kt rahim. Tp take noted la mmg akn kene scan lagi nnt... Klu nk sekali scan shj baiknya 8-10w nnt.

boleh je scan 5 weeks sbb nk confirmkan, nmpk kantung.. or 8 weeks, jantung dah ada.. 😁

5 weeks kalau ikutkan tak nampak lagi sis. Biasanya dr sarankan 8 weeks above 😊

better scan dlu.utk doc check kedudukan kantung di dalam atau di luar :)

Sy bt mse 6weeks itu pun sbb bru thu pregnnt hehe

Saya 12 week baru first scan😅