B'urut

Mil kata kalau usia kandungan daa masuk 8bulan dia mau bawak pigi jumpa bidan dan b'urut , sekarang ne kandungan sya daa masuk 8bulan .. yg peliknya bby dalam kandungan ne tak songsang pun (nauzubillah minzalik minta di jauhkan) buat apa mau b'urut ? klau nak kata b'urut bdan tuu ok laa , tapi ne tak mil nak bwa sebab nak suruh bidan urut bhgian perut .. Supaya senang beranak katanye ? Ada dalam ne siapa² yg pernah b'urut ? #anakfirst

31 Balas

Jgn lah sis..sya dah 9 bulan tak berurut..biar natural,melainkan bby songsang baru lah..tu kaedah zaman dahulu berurut utk tau kedudukan baby,skrg dah ada scan kan..selagi doc ckp "normal" don't do anything ya sis..

5y ago

Ok sis.😀

Sy berurut je . Tpi bukn sbb msalah songsang ke apa . Kurg skit lenguh2 badan lgi dah dekat2 due ni 😅 . Rasanya xde msalah pon ia buat kita lebih relax . In Shaa Allah doa yg baik2 smoga slalu dlm lindungan-Nya

Saya ada berurut waktu hamil sbb dh x tahan sakit blkg ..bidan ni urut lebih kpd massage nk ilangkn lenguh dgn sakit blkg .. tp perut mmg langsung x sentuh .. cuma blkg dgn kaki serta tgn .. dpt massage tu leganya ..

Masa warded hospital aritu, doctor cakap xboleh berurut especially kat perut. Kalau urut bgian lain mcm dekat breast utk lancarkan susu, urut kaki/tangan hilangkan lenguh2 ke xde masalah.

Sy berurut je... Utk hilangkan lenguh bdn.... N lg 1 yg urut sy tu pon bkn kaleng2...dia mmg tau urat la apa sume tu... So yakin sket nk urut kat dia... Kalau org lain mgkin takut2 jgk

Jgn berurut.. Nurse slalu pesan jgn berurut.. Klu songsang nnt smpai masa dia akn beralih sendri bila smpai msnya. Mcm sy pn doc scan ckp songsang dan hr ni g scan plak dh ok..

Biasanya masa berurut tu, tukang urut takkan sentuh bahagian perut..dia just urut utk hilangkan lenguh badan n urut dekat bahagian pangkal peha tu je

Jgn bagi berurut di bhagian abdomen atau perut, kalau nurse atau doktor tau mmg habis2 kna tegur.. Urut bahu urut kaki okay lh, skdr kurangkn lenguh n penat

Mase pregnant xdigalakkan berurut.. Bukan je berurut, ddok kerusi ogawa pon x diberi taw.. Urut perut mmg jgn laa buat2.. Nnti ape2 jadi nk salahkan sape.. Jgn taw

5y ago

Minx husband urut kaki.. Blkg bdn gosok2 tu xpe.. Part lain jgn yee

Mil pulak nak bwak pigi b'urut sebab nak suru urut bhgian perut .. Sebab tuu tnya kat sini kalau ada yg pernah buat , klau ikut kan sya tak nak langsung pigi ..

5y ago

Husband pun tak nak jugak , skrg ne sya tgah rahsia kan dengan mil kandungan daa masuk 8bulan .. sebab takut mil bwak pergi b'urut 😢