Pemakanan baby 1 tahun ke atas

Menu ap yg sesuai ye utk baby 1 tahun ke atas.. Sy dh x tahu nk msak ap dha.. Sy tahu masak sup je utk dia.. Skrg ank sy dh jemu.. Boleh tk share resepi utk sy.. tq 😘 #pemakanansihat

6 Balas

saya selalu buat lauk kari, sup, kurma, nasi goreng, buttermilk. kalau lauk macamtu saya masak sekali sehari je, masak untuk lunch sekali dengan dinner terus. kalau breakfast, saya buat simple-simple je. roti telur, pancake, roti sapu dengan peanut butter, egg muffin, potato ball. semua resepi tu saya selalu rujuk kat tiktok je ☺

1y ago

Ouh.. Haha sma la dgn ank sy... Kja nk main je , mkn pn kurang

makanan macam kita pun boleh. masak lemak, goreng kunyit, masak kurma, kari, sambal tomato, masak steam dll. cuma tiada garam, gula, dan perasa tambahan.

boleh makan makanan family dah awak. apa yg awak masak dia dh boleh mkn sekali. cuma sebelom masok kn perasa semua tu asingkn utk baby awak sedikit☺️

1y ago

Ohh .. Tq wakk , mudh kja sy lpas ni

folo fb page happy baby food malaysia. sana baaaaanyak sgt info & resipi utk ibu cuba

1y ago

Ohh ye ke... Tq wakk 🤗

ibu blh follow page di fb disitu bnyk menu untuk anak.. buat singgang pun blh juga..

bole makan mknn fmly..tp jgn pedas2