gatal badan

mengandung kali kedua ni alahan gatal badan,seluruh badan. sedihnya tengok badan, berparut byk sgt,perut,lengan,ketiak,paha, losyen sabun pun xtau nk beli brand ape dah. nk beli brg baby pun rasa xde mood bila mengenangkan parut2 yg penuh ni.ermm😢mcm segan pulak bila terbayang nk bersalin nnti dgn badan mcmni🤭

1 Balas

normal tu sis. mcm² jenis alahan keluar time pregnant. nurse pun tahu benda mcm ni. sy pun alami benda yg sama,tp tak la teruk sgt. cuma bahagian kaki selalu gatal,sy garu sampai ada sedikit luka. nanti lepas bersalin in shaa Allah hilang

1y ago

kalau pregnant sy tak rasa la badan gatal. tp 2 hari lepas bersalin anak kedua sy gatal² seluruh badan. dah sapu ubat pun tak jalan. bila garu keluar mcm gegata,aduhai seksa sgt la masa tu. dah la kena jahit,baby menyusu rahim rasa berdenyut,ditambah lg gatal seluruh badan. syok² tido pun boleh terbangun gara² gatal.