Tanda anak perempuan atau lelaki

Mcm mne nok tahu ciri2 anak puan atau lelaki boleh komen tak ? Semasa kite hamil

6 Balas

Xde ciri2 khusus yg boleh tau anak lelaki/perempuan kalau ada yg sama tu cuma kebetulan je. Sy sllu share dgn kakak, sedara mara dan kawan2. Ada ciri yg sama tapi jantina beza je bila lahir, ada jg ciri yg xsama tpi jantina sama bila lahir. So kita xblh nak tengok ciri2 ni utk agak2 apa jantina dlm kandungan, xkira la bentuk perut ke, jenis alahan ke, dan bnyk lg. Nak tau jantina tnggu 20w+ scan dekat klinik.

scan je boleh tahu laki ke permpuan, kdg ada org share ciri2 hamil anak prmpuan, kalau sya baca tu, kebetulan sma pulakk. hehe saya 3 minggu lepas dah buat details scan, Alhamdullilah jantina prmpuan. Awal prgnant muntah teruk, lembikk. org kata ank prmpuan alah dia truk dri ank lelaki. Kdg denyutan jantung lebih 150 bmp ank prmpuan, sllu cek lebih dri 150. Perut lebih tinggi org kata, seri muka hilang😂

Tkde tnda pun sis. Sy in sha Allah girl, org kata seri mak hilang. Sy glowing je lg. mmg morning sickness teruk smpai ke akhir second trimester. Jd smua tu mitos.

Teda lah sis. Benda semua tu mitos 😅 Cara nak tau jantina anak dari scan je.

xde ciri yg specific. Dgn scan je boleh confirmkan.

scan