susu botol

mcm mna yer nak biasakn bby mnm dri botol.. bby 2bln+.. mgu depan dah start keje.. tpi bby msh xnk mnm susu guna botol.. ade tips x nak bgi bby biasa mnm dri botol

4 Balas

Sy pgi ceramah penyusuan hari tu..sister pnah mention psal nie..2weeks before kte nk start kje biase kn bg susu botol..tp jgn ibu yg bagi..sbb bau ibu tu kuat so bby da set mind..so try sruh siapa yg nak jaga bby kita bg susu botol tu..insyallah

Kerap bg dia susu botol , baby akan mnyusu juga bila dia haus, kesian juga nmpk baby nak bf tp pelan2 baby akan terima

Try bli botol comotomo ..sbb puting dia sngt lembut dn lebih kurang mcm puting kita jgk.

Kadang baby reject botol sebab puting. Sis try puting pegion slim neck. Lembut yg tu