Due patut harini 26/7 40w, tapi tkde tanda

Mcm mana ya takde tanda tapi baby skrg check dah 3.8kg +gbs? Perut dah mengeras sgt2 tp tkde rasa sakit cuma bila buat birthing ball tu rasa sakit betul kt ari2.. Perlu ke saya serah diri ke hospital atau tunggu sampai ada tanda? anak kedua... Anak pertama bersalin 38w, yg ni lambat pula.. Erm.. Boleh tlg jwbkan tk siapa2.

4 Balas

Sy pun dah over due 40w3d, malam tadi tak sedap hati ingatkan nak bersalin sebab perut kerap mengeras (tak sakit). Terus pergi pac, doc check, buat ctg, check urine & bukaan. Semua ok & belum ada tanda nak bersalin. So kena balik dulu. 29hb terpaksa serah diri kalau takda tanda. Please ada sesiapa boleh bagi tips & kata² semangat sikit utk elakkan sy overthinking/stress..😭 #firstmom

1mo ago

Mohon mommies semua sudi mendoakan perjuangan kami permudahkan segala urusan bersalin dan selamat semua.. aamin ya Mujib 🤲🏻🩷✨

sorry nak tanya, kalau perut mngeras tu mksudnya xda rsa baby gerak ke? sbb i rasa perut mengeras tapi ada gerakan baby huhu #firstmom

Better ke PAC Hospital untuk pemeriksaan sebab ada GBS, 40w dan perut dah mengeras sangat kan.

sye pon 26/7 , perut mengeras pastu sakit mcm segugut, perlu ke sye ke hospital?

1mo ago

saya pun baru balik hosp huhu.. baru 2cm dilated, kene balik. Doc ckp kalau kerap sakit setiap 5 min dtg skali, pastu hilang dtg balik. Boleh ke hosp terus...