Berat tak naik

Mcm mana nak naikkan berat badan baby 4 bulan? Dah dua bulan check up, naik 100g je. Graf pun dah masuk line kuning.

4 Balas

Cukup tidur. Cukup susu. Kalau fm, try tukar susu. Kalau bfm, make sure baby dpt hindmilk. And mommy jgn stress, banyakkan makan makanan berkhasiat biar susu kita nampak kuning berlemak. Anak saya setiap bulan naik sekilo, doctor amazed. Tp kalau tengok dia pun badan berketak, pipi pau. Alhamdulillah

Jika susu ibu, kerapkan penyusuan pada jam 9pm ke 4am sebab nutrien terbaik susu ibu pada waktu tu. Selain penyusuan, bawa anak jalan2 kena cahaya matahari pagi utk dapatkan Vitamin D, bagus untuk tumbesarannya. Pastikan waktu tidur anak cukup. Bermain dgn anak bagi dia ceria dan banyak gerak.

sis risau ank xnaik brat...sy risau ank sy terlebih brt bdn 4 bln dh nk 10 kilo...bmi x cntik obes...

sm lah sis, ank sy pn berat masih line kuning .