Line Merah

Anak sy lahir 37weeks berat 2.26kg saja. Check up sebulan naik 2.8kg, check up 2 bulan 3.3kg. harini line kt graf berat anak sy dah merah. Anak sy mix bf dan formula dutch baby. Ibu2 ada cadangan tak nak naikkan berat anak mcm mana? Kena tukar susu ke? Ada cadangan susu fm yg boleh naikkan berat baby ke? #pleasehelp #firstmom #firstbaby #seriusnanya

1 Balas

Kerapkan penyusunan ibu pada waktu 10 malam ke 4 pagi. Nutrien terbaik susu ibu waktu tu. Pastikan waktu tidur anak cukup sesuai usianya. Bawa anak jalan2 kena cahaya matahari pahi3.