pedih ulu hati

Mcm mana nak hilangkan pedih ulu hati ye ? Dr malam smpai pagi tak hilang2 .. 14 week

1 Balas

tips , jgn makan trlalu knyang dlm satu masa , makan kuantiti sedikit tapi dgn kerap , then lpas makan please ddk atas katil or kerusi bean bag dlm 2 jam selepas makan , supaya asid dlm perut tak keluar ..sbb perut kita dh sempit jadi senang acid perut kluar itu mnyebabkan pedih ulu hati...then bila malam makan sblum 2 3 jam nk tidur..jgn sis makan pukul 9 nk tidur pukul 10...so gap kan...sis makan pukul 7 or 8 ...lagi satu if sis tak tahan jugak boleh consume gaviscon pedih ulu hati....