BOTOL SUSU BRAND PUREEN

Mcamana cara nak basuh botol susu baru beli? Kene beli cleanser dia sekali ke yg brand Pureen tu? Nak basuh botol just rendam dlm air panas (coway) atau masukkan botol dalam periuk didih dlm tu trus? Boleh sekali ke masukkan puting botol dgn puting isap tu? Januari first mom to be🥰#firstbaby

3 Balas

Sy cm guna sunlight yg nature tu. Safe for baby dish. Belilah berus botol and teat baby tu. Lps dh basuh, sy steam guna food steamer. Food steamer mmg x cmpur steam bnda lain. Jst for bottle. So at least lps dh x menyusu botol nnti, blhlah guna food steamer tu steam mknan.

Cleanser tu mana2 brand pun boleh sia asal utk cuci botol susu baby. Pastu boleh rendam jer dgn ai panas or didihkan mcm yg sis cakap. Kalau ada sterilizer boleh skip rendam, just masuk jer dlm sterilizer.

sy pakai cleanser pureen jg sis...rendam air panas kejap then basuh pakai sabun n sterilize kan 😊 boleh masuk sekali puting semua....brg baby y siap basuh semua kena sterilize