bedong baby

mau tnya bund. apkh bayi umur sebulan cewek msh hrus d bedong? biar kelak jlnny gk ngangkang. bingung + galauu bund. sdgkn baby klo tdr gelisah klo d bedong. trimakasih#seriusnanya

30 Tanggapan

Anak saya di bedong ga sampai 2minggu Sekrang jalan juga ga ngangkang bun Mitos itu mah

apakah seorang ibu yang memiliki bayi umur sebulan masih belum tau fungsi bedong?

3y ago

mau ngegas takut dosa 😂😂

bedong itu fungsinya buat mnghngatkan . mslh jln ngangkang mh bukan jalurnya bun..

klw gelisau jgn bum ksian anknya. . . g ada kaitannya bedong sm ngangkang

bedong bby bukn buat bntuk kki mb . tp untk mnghngtkn tbuh bby

gak dibedong Gpp bun,kasian juga kalo mlh GK nyenyak tidurnya

mewakili perasaan ku bun. anakku 3 disuruh di gedonh mulu sama bumer

3y ago

bedong hny untuk menghangatkan.. kasian klo di bedong trz.. bisa menghambat perkembangan... klo uda 3 bln masih dibedong kpn bisa tengkurep nya???

Gak ngaruh ke cara jalan, bedong fungsinya menghangatkan

anak saya tahan 1mgg doang di bedong 😁

lepas aja, kalau dingin selimutin