bedong baby

mau tnya bund. apkh bayi umur sebulan cewek msh hrus d bedong? biar kelak jlnny gk ngangkang. bingung + galauu bund. sdgkn baby klo tdr gelisah klo d bedong. trimakasih#seriusnanya

30 Tanggapan

bun bedong itt cuma untuk menghangatkan, gk ada hubunganya sama bentuk kaki, anak pertama saya cuma seminggu di bedong anak ke dua saya cuma bertahan 2 hari di bedong, karna emang gk mau dan rewel pdhal di daerah dingin garut. tapi jalanya dan bentuk kaki nya normal2 ajj bun. anak ke 3 ini malah hari pertama malamnya udah nangis2 minta di buka bedong nya. kebetulan yang ke tiga ini emang lahir di daerah yang cuacanya panas kota cirebon. jangankan bedong pake baju panjang2 ajj udah kegerahan

bedong fungsi nya hnya menghangatkan ya mak anak ku yg pertama cewek di bedong cuma 3 hari saat di rs itu pun gaak setiap saat di bedong.. skg 7th kaki nya biasa2 aja tuh .. anak yg ke2 cowok di bedong 10 hari dan di pakein sleeping bag smpe yg umur 2bln soalx dia lahir di musim hujan dan dia gak tahan dingin.. klo saat di bedong sudah gelisah brti dia gak nyaman... lebih baik di lepas saja di ganti selimut...

anak sy cewek umur 19hari, rumah deket bandara yg panasnya duh luar biasa. dan tiap ada tetangga (yg udh agak tua) liat anak sy.cuma di selimutin pd komentar a b c. masih untung punya ibu ngerti fungsi bedong bukan buat bentuk kaki tp buat ngangetin.anak. 😅

bedong bayi itu untuk menghangatkan bkn untuk kaki supaya bagus, anku dri usia blm ad sebulan udh gk dibedong krna dy berontak gk betah dibedong jd gk dibedong lg, dibedong kn biar hangat dn nyaman, klo dy ny udh gk nyaman dn berontak y gk ush dipaksa bedong,

Bun, bedong fungsinya bkn untuk merapatkan jalan anak kelak saat dewasa, bedong fungsinya untuk menghangatkan bayi, jd mngkin kalau untuk melatih biar jaln g ngangkang nnti kalau sdh cukup tau, si Dede d ingatkan saat jalan nya g baik, smg bermanfaat🙏

bedong bayi bukan untuk mencegah jalan ngangkang bun. tujuannya hanya untuk menghangatkan, jadi ngga boleh terlalu erat ikatanya dan ngga ada keharusan membedong juga. anakku aja 2 minggu sudah ngga dibedong lagi.

dulu anak saya kalau di bedong paling habis mandi ajah bun terus langsung bobo nyenyak kalau udah engga betah dia suka gerak-gerak baru di lepas. itu bertahan sampe 40 hari ajah selebih nya udah jarang pake bedong

anak q cwek bun d bedong cma seminggu doang pke pempers tiap hari pagi siang sore mlm.. jlan nya lempeng2 aja bun ga ngangkang🤭 bedong cma buat ngangetin badan dede aja bun...itu jg ga knceng2.. kan begahh

bedong fungsinya hanya menghangatkan tubuh ya bun tidak ada kaitan nya dengan cara berjalan nya kelak. kalau bayi merasa tidak nyaman sebaiknya di longgarkan atau mungkin bisa di lepas ganti dengan selimut.

anakku cuma pake bedong habis mandi doang, sejam paling bertahannya, tidur gak pernah dipakein bedong. Alhamdulillah skrg usia 10 bulan 6 hari dah bisa jalan selangkah 2 langkah dan kakinya nggak bengkok.