Keputihan masa mengandung

Hello.. mau tanya, keputihan warna kuning dan pekat ada ka itu normal?#ingintahu

2 Balas

Klu berwarna/berbau/gatal tak normal sis. Minta nurse utk buat test. Dlm kes sy, sebelom ni xde langsung keputihan. Start dari 34w tibe2 ade mcm cairan kuning, sikit je. Tak gatal, xde bau. Doc amik sample. Positive GBS dan candida. GBS ni tak bahaya utk kite, tapi bahaya utk bayi sewaktu bersalin sbb baby ikut laluan tu kan. So nnt waktu sy nk bersalin doc akan on antibiotics supaya tidak terkena jangkitan pd bayi

sya pun macam awak .. dah inform doktor dah inform nurse dan pegi klinik swasta juga utk inform masalah sya tetap sama juga .. keputihan sya kekdg mcm cream2 hijau pn ada .. doktor suruh teruskan minum air masak byk2 dan masukkan ubat kat bawah tetapi still sama ?

2y ago

Assalamualaikum sis.. Klu otw mkn antibiotik yang Dr bg dan keputihan makin terang warna kuning normal ke? Kesan ubat ke?