Mengandung 12 minggu

Masuk minggu ke 12 alahan akan semakin berkurang ke?

14 Balas

sy 13w msih ad lg alahan.harap second trimester hilang la.sbb kdungan sblum ni msuk second trimester baru hilang.bdn jd cergas balik slera mkn jgn ckp hahaha sntiasa lapar🤣.

sy da masuk 12w msih lgi ade alahan.. pgi2 ble msak sarapan.. kena tahan muntah.. lpastu makan sikit tp dia punya keluar mcm makn 1 bekas nasi.

Saya 14w still ada sis, mual and kadang2 muntah. cuma kepala dah rasa ringan sikit.. takda la lemah sentiasa 🤍

Saya 13w+ alahan masih ada tp dah berkurang. Badan pun dah cergas sikit banding drpd awal2 pregnant dulu.

Sy ahad ni msuk 12w tapi so far alahan msih ada. Msih loya jugak. Harap nnti makin berkurang.

tengok atas orang jgk .ada yg dah berkurang.. kalau sy after 15week baru la berkurang..

Dari org je sis klu sy dh 14 week mual2 tu msih ada tp x teruk sgt sprti sblmnya

Sy dah masuk 15 minggu masih Ade rasa mual2 lagi,,walau tak teruk sangat 😢

sya mnggu ke 13 bru okey , tu kdg pndai dtg juga balik loya mual muntah tu