Nak Tanya Pendapat

masuk hujung trimester 1 nie setiap sejam nk kencing, lepas tu kaki cram (tapi kejap), perut plak sakit" manja ( tak kerap ) Normal tak mcm bgitu? #firstmom #Firstbaby_12+weeks

5 Balas

Normal sis..nk kencing je tu sbb awal2 trimester hormon berubah jadi buah pinggang kerap bkerja..nanti baby dh bsar pon menekan pundi kencing,rasa nk tkencing je jgk..kaki kram plak sbb kekurangan kalsium biasanya..perut sakit mungkin sebab angin..jgn biarkan perut kosong...kunyah dan mkn la apa2 buah ke,roti ke,biskut ke..

Normal.. 1st trimester bykkan rest and minum susu.. nt masuk 2nd trimester ok.. tp 3rd trimester die dtg balik.. so get ready je.. hehe..

normal je. cramp kaki tu kena hari2 minum susu untuk calcium, nnti tk cramp dah.

Normal. Nanti checkup beritahu nurse ya.

normal tu