kandungan masuk 30w

masuk 30w baby kuat gerak bawah perut. buat saya rasa x selesa 😫 mksud nya baby masih sonsang lah kan?

6 Balas

Biasa je tu, dia nk bagi kita biasa rasa ketidakselesaan masa nk bersalin nnt. Bahagian tgn mmg akan byk bergerak dkt bawah, kaki byk gerak bahagian atas sikit, 30w tu sepatutnya dh scan untuk 7m(28w) airitu doktor mesti dh inform kedudukan baby. Kalau doktor kata dah dkt bawah or senget sikit ke kiri ke kanan ke kira ok la nnt 8m dia akan cun2 pulak dah kepala menghala ke laluan keluar. Kena byk bertanya masa jumpa doktor, especially yg first time ni. Sebaik2 nya byk bertanya dgn doktor, kdg2 pengalaman sorang2 ni lain2 xsama walaupun anak ramai. Next scan nnt tanya la doktor ye, sbb lps ni dh kena dtg 2m skali sbb dah masuk 8m kan.

Dh scan ke doc kta songsang ke,klau doc tk kata ap mksd ye tk lh,mcm sy dh 32 kepla bby dh msuk dlm jln dia,dia mmng akn aktif sngt,sy pun mcm sia rsa tk selsa mula2 pun fkir knpe di dkt ats ke,tpi bila scan doc dh kta dia tk dduk jln jln dia jdi yg gerk2 kuat2 tu kaki n tggan dia,kdang bby suka pusing2 tu yg buat kita rsa tk selsa,

tak juga sis .. sy baby selalu gerak bawah perut juga .. tp kepalanya dh kebawah .. kdg2 terasa tgnnya duk tolak2 sebelah perut kiri.. kepalanya duk tolak2 pundi kencing smpai rasa nk trkencing selalu 😅 .. sy thu sbb sy baru scan dkt kk ..

x tentu , kdg kepala bby dh kt bawah... mcm sy 28 ke 29 minggu bby dh pusing bawah.. klau berjalan mmg rasa nk terkeluar je bby nya... tpi x pon bby suka tekan bahagian bawah tu yg bt rasa x selesa

saya pun risau dh 29week semalam scan dokter kata baby songsang harap2 nanti baby pusing larh patut nya 28minggu die dh ada kat bawah puas dah pujuk baby...ada masa lagi Smpai 36minggu

sy pn baby slalu gerak dkt bwh, igt kki dye.. tp scan smalam dua² baby kpale dh kt bwh..