Masalah darah tak keluar mase skng sdh berhenti cucuk peracang

Masalah saya guna cucuk peracang tak ambik cucuk peracang 5hari bulan. Bula 5?? Tapi smpi skng darah saya x keluar 2 masalah klinik misi ckp tak ade ape2

5 Balas

Sy buat injection depo dulu. Dalam masa setahun selepas injection tu period sy tak tentu. Pernah 6 bulan x dtg period. Setahun lebih lepas depo tu sy decide nak rawat masalah wanita dgn berjumpa doktor pakar. Mula2 dr suggest mkn duphaston selama seminggu utk kluarkan period lepas tu konsisten makan pil yasmin pulak supaay period tiap bulan keluar. Alhamdulillah menjadi. Bila dh masa nak cuba mengandung tu sekali lagi jumpa doktor pakar yg lain, dr bagi mkn ubat clomid baru lekat.

2y ago

Sy pun lepas jumpa doktor dia suggest sy pil yasmin,,mmng sesuai dgn sy.biar mahal skit😂😂

amik perancang ni mmg kacau emosi , period pon x tentu. sy pon tak ambil apa2 perancang sbb dgr period x teratur la apa la.. better sendiri je rancang.. pandai2 laa kan jgn laa hari2 nak main 🤣 mmg lekat la.. alhamdulillah period sy teratur je

lepas stop perancang xdtg bulan ke? sorry xfaham sgt. sis menyusu anak? saya pon lepas stop perancang terus xperiod. setahun xdtg. saya stop menyusu anak 2minggu, terus mengandung 😅 effect menyusu anak jadi kurang subur

itu normal sis sbb tubuh kita ambik masa tuk normal balik. macam sy & kwn syg lps stop ambik depo ambik masa 8 bln baru period balik tu pun cycle irregular. overall ambik masa setahun juga nak period regular balik.

Sy pling xsuka depo,,betul2 hormon rosak.hari2 turun darah,pastu xdtg bulan smpi sebulan.lepas jumpa doktor dia sruh makan pil yasmin,,lepas hbis period sy ok