Macam mana nak elak GBS? Normal ke ada protein dalam urine?

Masa pregnant anak pertama dulu saya ada masalah GBS dan protein dlm urine. Ada juga mslh lain mcm carpal tunnel syndrome etc. Cuma protein dalam urine tu normal atau maksudnya kidney sy problem? Yang GBS tu sy seram betul sbb anak kawan sy meninggal masa dah umur 8 bulan, bila post mortem rupanya sbb GBS. Macam mana nak elak GBS ya?

1 Balas

gbs ni kalau masa pregnant first ada, pregnant second mesti ada lagi. nak elak tu tak boleh la, cuma boleh control. tapi kalau dapat detect awal ada gbs, senang doktor nak monitor atau bg antibiotik bila perlu.