Due & berat

Masa checkup KK 30w berat baby baru 1.3kg , smua duk ckp kecik , org kpg belah suami pun asyik tegur perut comel kecik , sy dh mkn bnyk pun mcmtu jgk badan , before preg pun mmg dh kurus tiang 43kg je 😢 ade ke yg sama ? Skrng dh 36weeks , 12/1 esok kena checkup KK lg hrp² berat baby dh naik 🙏 , tk sbar nk bersalin nk tgk muka baby , hrp² dipermudahkan urusan nnti 😽 #firstbaby #firstTime_mom

4 Balas

awk, normal je tu berat mcmtu..klau refer apps ni pon anggarannya gitu je kan? 😊 plus, sis kna tnya lah dr stiap kali lps scan ke apa..tnya berat baby oky tak utk minggu dia tu? dr akn jelaskan dkat mommies nnti..so, xde lah awk nk risau🥰 sbb sy pon masa scan 32weeks baby 1.5kg, tp sy tnya dr then dr kata normal je.. alhamdulillah masa scan 38weeks (berat baby dh 3.3kg) perut sy pon kecik je awk, ramai org tegur kecik, tp ada sy kisah🤪 asalkan check up okayy, dr pon ckp baby okay..so, ignore je mulut org🙈 smg dipermudahkan urusan awk sis🥰 **btw sy xthu lah KK sy mcm jrg scan🤣 scan yg 38w tu pon, scan masa pi cek baby kat PAC😂 kalau ikutkan KK sy nk scan masa 40w incase baby xkluar jgk..kita nk tgk baby tu mmbesar ke tak.. alhamdulillah lahh okay🤲🏼

selagi doctor ckp berat baby awak normal. awak tak perlu risau. yg penting awak tau keadaan baby dlm rahim awak mcm mna. please ignore org2 toxic mcm tu. dorang bukan nya doctor yg awak perlu nk ambik kira dorang punya cakap. if doctor sendiri yg kata kecik itu baru patot awak susah hati. scan ni ada +-. tak semestinya masa awak bersalin baby akan keluar ikot berat scan. ada baby keluar kecik dr scan ada baby keluar besar dr scan. 1st baby scan before bersalin 3.3kg. bersalin 3.15kg 2nd baby scan before bersalin 3.3kg. bersalin 3.52kg

normal la tu masa 30w berat 1.3kg. peduli je mulut orang. saya pun before pregnant 40kg, masa nak bersalin 47kg. kalau pakai baju gelebeh terus tak nampak perut 😂 tapi berat baby normal je. dah keluar ni makin semangat dia

normal sis , sy pun preg no 3 baru ni kecil je perut . scan pun kecik dari usia awal tu , dh hujung2 baru normal berat bby . scan 2.9kg 39w+ , baru bersalin tadi 3.6kg 40w+